De norske mediene og forlagene ser ikke ut til å ønske seg Amazons lesebrett Kindle. Det er knapt noen norske bøker eller aviser å oppdrive på Kindle.

Bernaard sukker. Han har fått seg en Kindle 3 og er allerede avfetisjert fra boken. To dager med Kindle 3, og jeg er overbevist om konseptet. Det som begeistrer meg aller mest er tilgangen til 3G-nettet, slik at man kan laste ned bøker og aviser omtrent overalt. Og man blir ikke fakturert for nettbruken. Hvordan i huleste har Amazon klart å få en slik avtale med glupske Telenor?

Tross alt kan man også surfe på nettet, selv om det kun er tekst som fungerer på Kindle. Skjermen er monokrom og den takler f.eks. ikke video. Refresh rate er ikke den sterkeste siden ved Kindle 3. Men skjermen er genial til tekst.  “E-blekk”-løsningen gjør det til en drøm å lese på den. Det er som å lese fra papir. Dessuten bruker skjermen veldig lite strøm og batteriet varer i ukevis. Dette er tingen for lesning.

Jeg lurer på når noen lager en app som USB-distribuerer gratis internett til laptopen? Og når skal vi få norske bøker og aviser på Kindle?

3 Comments

  1. Jenny says:

    sett hva trechinsky skriver om den guddommelige kommersialismen?

  2. Didrik says:

    Her nogen skaffet tilveie Internett app for denne nice maskin?

  3. Bernaard says:

    Nei, jeg har ikke funnet det. Tror ikke Amazon har muliggjort full tilgang til Kindle med uautorisert kode…

Leave a Reply