Gå til hovedinnhold

Alkohol-freakere på Redaksjon EN

“Det er rett og slett flaut å høre rykter om at moren din danset på bordet i helga”, sier X (i følge NRK). Morten et-eller-annet fra “Rolig nå”-kampanjen gjentar det samme på Redaksjon EN, bare i en litt oppkrydret versjon. Noe sier meg at X har opplevd det derre med julebordet, mens Morten et-eller-annet ikke har det. Han er en låner og videreutvikler av virkningsfulle små narrative snutter.

Forresten en vidunderlig debatt mellom menn som liker å ta seg et glass, prektige Morten et-eller-annet og den sedvanlige ufordragelige programlederen. Fremskrittspartiet-mannen vet ikke helt om vi skal ned på svensk eller europeisk avgiftsnivå, men Høyre-kristiansanderen korrigerer: Vi skal, svensker som nordmenn, ned på EU-nivå. Men i anstendighetens navn: EUs avgifter skal opp. (Når Norges politikere forandrer det ganske Europa fra innsiden.)

Selv om finnene og danskene drikker seg til døde som aldri før etter avgiftskutt, skal også vi følge deres sjanglende fotspor inn i tåkeheimen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Olympiske Kina

Ikke bare er det latterlig å løpe rundt med en fakkel og innbille seg at flammen er den samme hele tiden, særlig i Østen der man skulle tro at enkle buddhistiske sannheter var kjent. Flammen er egentlig aldri den samme. Det er også grotesk å observere knefallet for den nye guden som reiser seg tung, diktatorisk, Big Brothersk og barnslig i øst, som den digre babyen i Chihiro og heksene.

Tenketank bærer frukt: Clemet angriper det frie ord

Vi ser det igjen og igjen. Justisminister Anundsen ville helst slippe å gratulere varslere i Bergenspolitiet med Fritt Ord-prisen. AP og Høyre sprer sine militaristiske styreformer i offentlig sektor. Rektorer sier opp lærere med løse tunger. Uangripelige sjefer skal få ete seg allmektige fra havresekker. Og i dag på Dagsnytt 18 sitter Kristin Clemet og kritiserer Robert Mood for å ha sagt hva han mener. Lytt til det der. Hun er redd vi kan få for mange sånne som Mood. For mange!?