Gå til hovedinnhold

Boikott Israel!

Israel er i krig, det er det vel ingen som er i tvil om. I alle fall er israelerne selv fullstendig klar over at de er i krig. De tegner en linje på kartet og skyter på alt som krysser den linjen, slik man gjør når det er krig. Den krigen er det knapt noen andre enn den israelske staten som synes er en god sak. Det er en krig om land, om vann, jord, stein og fjell, og det er et faktum at Israel er Goliat i denne krigen, i alle fall er Israel stor som Goliat.

Men i denne krigen er det Goliat som har alle slyngene, alle de fiffige rakettene, heftige fly, herlige fosforbomber, erfarne soldater i massevis. Palestinerne har knapt maskingevær og mortere, noen skjeve raketter som fyker alle veger og noen desperate jihadister. De har ikke en gang en liten nubbesjanse. De kan klare å drepe en og annen israeler, men de har ingen mulighet til å vinne krigen.

Hvis man mener, slike Bernaard gjør, at Israels krig er en uakseptabel, inhuman og urettferdig krig, da er boikott en god idé. Det er den reaksjon man brukte mot apartheid-regimet i Sør-Afrika, og den skulle passe bra på Israel. Det er skremmende at Israel er et demokrati som oppfører seg som en nasjonalistisk-aggressiv diktaturstat.

Biskopen gjør feil i å fraråde full boikott av Israel. Man må på et tidspunkt selv trekke en linje mellom hva som er menneskelig og hva som er umenneskelig, og markere en absolutt intoleranse for den typen undertrykkelse Israel er ansvarlig for. Knapt noe annet land kunne bygge en segregasjonsmur, valse inn i Libanon og fosforbombe en lutfattig og uttørket befolkning i Gaza, uten å bli møtt med massiv fordømmelse fra verdens demokratier.

Kommentarer

 1. Israel var jo i krise før den muren ble bygget – næringslivet gikk ræva og turister skydde destinasjonen. Etter strenge tiltak mot Gaza har alt gått mye bedre.

  Om Hamas legger ned våpnene og slutter å sende raketter fra skole- og sykehustakene (betalt av vesten) vil det muligens gå an å forhandle. Det de, Hamas, krever er helt urealistisk – Israel har baller det skal de ha!

  SvarSlett
 2. Den angripende, aggressive og inhumane part i denne krigen er Israel. De har ikke baller (langt derifra), de har en absurd overmakt som de misbruker. Når en 18-åring med balltre banker en 10-åring livløs, er det vel ikke fordi han "har baller," slik du mener?

  Hadde palestinerne "lagt ned våpnene," ville de overgitt seg til en stat og et folk som ville knust dem nådeløst: Tatt husene deres og eiendommene deres, og kanskje også organene deres? Antakelig er israelerne bare glade for motstand, for på den måten får de tilgang til nye krigslik de kan stjele organer fra.

  SvarSlett
 3. ha ha, tar du den du! Mulig terroristene kan gjøre nytte for seg, men jg hadde ikke likt å endt opp med Erling Folkvords nyre!?

  Egypt har også holdt grensen sin til sine brødre i nord stengt - inntil denne uken siden muligheten til å fremstå som vennligsinnede, humane, fredsskapende og solidariske arabernaboer var for fristende. Hvorfor har denne 11 km lange grensen vært holdt steng? Kan det være de burde fordømmes, boikottes og avskaffes - samt formulere en formell tekst vedtatt av FN-organet. Der er også mur, ei havn, Cairo, veinett - fordømrande!

  Bernard er forresten fornavnet til en kjent sionist: Fra slutten på den jødiske staten i oldtiden, til begynnelsen av britisk herredømme, var ikke området, som nå betegnes ved navnet Palestina, et land og hadde ingen nybyggere, bare administrative grenser. I mellomtiden, stoppet aldri det jødiske folk å utøve sitt krav på landet. Lewis bemerker faktisk «det hadde vært en stabil bevegelse av jøder til det Hellige Land gjennom århundrene» I 135 e.Kr. tok jødene del i Bar Kochba opprøret mot Rom i keisertiden og de til og med gjenopprettet sin hovedstad i Jerusalem

  da så...

  SvarSlett
 4. Bernaard konstaterer at den proisraelske Trechinsky har plagiert www.alef.no/svar_til_de_nye_anti-sionistene.htm! Skamme seg Trechinsky!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Olympiske Kina

Ikke bare er det latterlig å løpe rundt med en fakkel og innbille seg at flammen er den samme hele tiden, særlig i Østen der man skulle tro at enkle buddhistiske sannheter var kjent. Flammen er egentlig aldri den samme. Det er også grotesk å observere knefallet for den nye guden som reiser seg tung, diktatorisk, Big Brothersk og barnslig i øst, som den digre babyen i Chihiro og heksene.

Tenketank bærer frukt: Clemet angriper det frie ord

Vi ser det igjen og igjen. Justisminister Anundsen ville helst slippe å gratulere varslere i Bergenspolitiet med Fritt Ord-prisen. AP og Høyre sprer sine militaristiske styreformer i offentlig sektor. Rektorer sier opp lærere med løse tunger. Uangripelige sjefer skal få ete seg allmektige fra havresekker. Og i dag på Dagsnytt 18 sitter Kristin Clemet og kritiserer Robert Mood for å ha sagt hva han mener. Lytt til det der. Hun er redd vi kan få for mange sånne som Mood. For mange!?