Gå til hovedinnhold

Måtte den dagen aldri komme

Tenk deg det, en vakker dag å våkne til statsminister Jensen på radioen. Jensen og de bjeffende hundene hennes som ministre. Per-Willy T. Amundsen innehar den nyopprettede posten som propagandaminister. Kongen sitter ved det kongelige skrivebord og slår opp “abdisere” i Riksmaalsordbogen. Hva gjør politiet når de mørke ordrene igjen begynner å sive ut av Stortinget? Og Amundsen hamrer sin psykotiske retorikk inn i alle de tusen mikrofoner. Den pensjonerte Benjamin Netanyahu blir hyret inn som forsvarsminister. Da, Mari Boine! da er tiden inne for å løpe! Og opp på Stortinget kommer det vemmelige banner: Fengsel er bra, selv om det ikke virker. Ingen forskningsmidler til kriminologene mens forsvarstenketanker popper opp i alle landets kroker og avkroker.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Olympiske Kina

Ikke bare er det latterlig å løpe rundt med en fakkel og innbille seg at flammen er den samme hele tiden, særlig i Østen der man skulle tro at enkle buddhistiske sannheter var kjent. Flammen er egentlig aldri den samme. Det er også grotesk å observere knefallet for den nye guden som reiser seg tung, diktatorisk, Big Brothersk og barnslig i øst, som den digre babyen i Chihiro og heksene.

Tenketank bærer frukt: Clemet angriper det frie ord

Vi ser det igjen og igjen. Justisminister Anundsen ville helst slippe å gratulere varslere i Bergenspolitiet med Fritt Ord-prisen. AP og Høyre sprer sine militaristiske styreformer i offentlig sektor. Rektorer sier opp lærere med løse tunger. Uangripelige sjefer skal få ete seg allmektige fra havresekker. Og i dag på Dagsnytt 18 sitter Kristin Clemet og kritiserer Robert Mood for å ha sagt hva han mener. Lytt til det der. Hun er redd vi kan få for mange sånne som Mood. For mange!?