Gå til hovedinnhold

Trechinskys reaktor

I det siste har den anonyme bloggeren Trechinsky sakte men sikkert samlet alle deler som skal til for å lage en liten reaktor i villakjelleren. Det vil si, han kjøpte rett og slett en russisk reaktor, konstruert for en av de nyere atomubåtene i den russiske flåten (Щука-Б). Riktignok måtte Trechinsky sprenge seg 40 meter ned i bakken, men det lot seg gjøre etter lengre byråkratiske forberedelser og hyring av sprengningseksperter fra NTNU.

Det ble nok stilt visse spørsmål og hevet noen øyenbryn, men til slutt og rest ble det hele stemplet igjennom. Han skulle bygge seg et underjordisk basseng, hadde han sagt til byråkratene, og han hadde betalt alle gebyrer, avgifter og tilrådde konsulenttjenester. I en periode på to måneder importerte han alle deler fra et russisk postordrefirma, samt en russisk atomekspert.

Fire måneder senere var det hele ferdigbygget, og den såkalte "atomeksperten" reiste tilbake til Russland. Det viste seg at Ivan, som han kalte seg, hadde vært maskinist på en Щука-Б og kunne like mye om kjernefysikk som Trechinskys egen tante.Brensel er naturligvis en utfordring, men hva er vel bedre en skikkelig utfordring! Så lenge man ikke går med turban er det alltids en råd med brensel i enkelte klubber. Drammen, der jeg kan dokumentere at Trechinsky har vært, har for eksempel en egen klubb for anriket-uran-sjonglører.

Omtrent samtidig med Trechinskys retur fra Drammen, dukket det opp tre såkalte "leieboere" fra Litauen som tok bolig i kjellerleiligheten og i løpet av kort tid satte reaktoren i gang. Den er i skrivende stund i full drift, midt inne i et norsk villafelt. Trechinskys julebelysning skal definitivt råde grunnen i desember 2011.

Kommentarer

  1. [...] disponent for the VillaProcject ASA på heltid, har litt av hvert å sette fingrene i – særlig i kjelleren er det oppløftende å observere den stabile fremdriften i arbeidet med de armerte betongelementene [...]

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Olympiske Kina

Ikke bare er det latterlig å løpe rundt med en fakkel og innbille seg at flammen er den samme hele tiden, særlig i Østen der man skulle tro at enkle buddhistiske sannheter var kjent. Flammen er egentlig aldri den samme. Det er også grotesk å observere knefallet for den nye guden som reiser seg tung, diktatorisk, Big Brothersk og barnslig i øst, som den digre babyen i Chihiro og heksene.

Tenketank bærer frukt: Clemet angriper det frie ord

Vi ser det igjen og igjen. Justisminister Anundsen ville helst slippe å gratulere varslere i Bergenspolitiet med Fritt Ord-prisen. AP og Høyre sprer sine militaristiske styreformer i offentlig sektor. Rektorer sier opp lærere med løse tunger. Uangripelige sjefer skal få ete seg allmektige fra havresekker. Og i dag på Dagsnytt 18 sitter Kristin Clemet og kritiserer Robert Mood for å ha sagt hva han mener. Lytt til det der. Hun er redd vi kan få for mange sånne som Mood. For mange!?