Gå til hovedinnhold

Tull på Viten om?

Det var noen veldig merkelige resonnementer på Viten om i dag, et dansk populærvitenskapelig TV-program på NRK2. At drømmer forverrer effekten av negative impulser er visstnok en sannhet, og det vises til et eksperiment der folk ble utsatt for ekle bilder av døde mennesker. De som drømte ble mer negativt påvirket enn de som ikke drømte. Javel, men hva med å utsette folk for positiv påvirkning (lukt av ferskt bakverk eller synet av noe man liker) og studere virkningen av dette på drømmerne? Det ble liksom ingenting sagt om den mulighet at drømmer forsterker virkningen av alle erfaringer.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Olympiske Kina

Ikke bare er det latterlig å løpe rundt med en fakkel og innbille seg at flammen er den samme hele tiden, særlig i Østen der man skulle tro at enkle buddhistiske sannheter var kjent. Flammen er egentlig aldri den samme. Det er også grotesk å observere knefallet for den nye guden som reiser seg tung, diktatorisk, Big Brothersk og barnslig i øst, som den digre babyen i Chihiro og heksene.

Tenketank bærer frukt: Clemet angriper det frie ord

Vi ser det igjen og igjen. Justisminister Anundsen ville helst slippe å gratulere varslere i Bergenspolitiet med Fritt Ord-prisen. AP og Høyre sprer sine militaristiske styreformer i offentlig sektor. Rektorer sier opp lærere med løse tunger. Uangripelige sjefer skal få ete seg allmektige fra havresekker. Og i dag på Dagsnytt 18 sitter Kristin Clemet og kritiserer Robert Mood for å ha sagt hva han mener. Lytt til det der. Hun er redd vi kan få for mange sånne som Mood. For mange!?