Gå til hovedinnhold

Heroinvaksine er naturvitenskapelig fjas

Vi skal altså pumpe de narkomane fulle av heroinvaksine, slik at heroinen mister sin virkning. Dette er på Nrk2s Ekko. Mexikanske forskere har testet ut vaksinen på mus. Først gjorde man musene heroinavhengige. Deretter fikk de supervaksinen og viste seg å kutte ned på heroinbruken. Naturlig nok — Den virket jo ikke lenger!

Så tenker den naturvitenskapelige hjernen at dette er genialt, for hvis vaksinen pumpes inn i freakerne, så vil de — som musene — bruke mindre heroin. Ja vel, så det vil de? Herregud, for en idé. For det første er det vanligvis grunner til at noen tyr til rusmidler, og disse grunne vil ikke forsvinne med denne kjemisettløsningen.

For det andre må det da (i innerste &%¤!) finnes grenser for reduksjonisme. Selvfølgelig er fysisk avhengighet felles for mus og heroinfreakere, men alle andre fordømte faktorer er annerledes! Del og helhet, mann.

 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Olympiske Kina

Ikke bare er det latterlig å løpe rundt med en fakkel og innbille seg at flammen er den samme hele tiden, særlig i Østen der man skulle tro at enkle buddhistiske sannheter var kjent. Flammen er egentlig aldri den samme. Det er også grotesk å observere knefallet for den nye guden som reiser seg tung, diktatorisk, Big Brothersk og barnslig i øst, som den digre babyen i Chihiro og heksene.

Tenketank bærer frukt: Clemet angriper det frie ord

Vi ser det igjen og igjen. Justisminister Anundsen ville helst slippe å gratulere varslere i Bergenspolitiet med Fritt Ord-prisen. AP og Høyre sprer sine militaristiske styreformer i offentlig sektor. Rektorer sier opp lærere med løse tunger. Uangripelige sjefer skal få ete seg allmektige fra havresekker. Og i dag på Dagsnytt 18 sitter Kristin Clemet og kritiserer Robert Mood for å ha sagt hva han mener. Lytt til det der. Hun er redd vi kan få for mange sånne som Mood. For mange!?