Gå til hovedinnhold

Våre prinsipper er så skinnhellige at ... (Dagsnytt18)

Hvem er denne høyremannen fra Sørlandet som synes at Norge skal skite i andres elendighet? Er det Peter Skovholt Gitmark som er av den oppfatning at Norge ikke skal ha offisielle motforestillinger mot f.eks. umenneskelighet og tyranni? Så lenge Kina har fått færre fattige, skal ikke vi komme å belære dem om deres statlige terrorsystem. Hva i all verden går det av den mannen? Forsnakkelsen om at venstresiden har "skinnhellige prinsipper" viser hvor Gitmark er på vei. Han synker ned til herlig kapitalistisk verdirelativisme. Er lommebøkene fulle, må vi tåle fullstendig overvåking og undertrykking slik halvannen milliarder mennesker opplever i Kina. Skal vi la være å bry oss om det, siden de smiler på avisbildene?

Bernaard er opprørt over den stadig mer "verdi-løse" høyresiden. Og verre er det når frau Brötkörper kommer, og snakker om at staten ikke skal fremme verdier mht. likestilling. Dette er til å bli kvalm av. Disse Høyre-folkene er blitt en slags postmoderne verdirelativiserende  profeter med ex-phil-student-resonnementer i ermene sine.

Kommentarer

 1. Den røde tråden i reaksjonær mainstream politikk er at vi burde være villige til å forlate sivile friheter og ødelegge kollektive verdier slik som likeverd.

  Sosial demokratiske regjeringer angriper enhver form for kraft basert på elitistisk overlegenhet. Derfor skapes frykt, og dermed hat, mot demokratiet blant de nye herskende klasser.

  Etter tiår med eksport av demokrati med bruk av rå makt står vestlige regjeringer overfor... sin fulle rett i å fordømme tyranniet i Kina?!

  Motstanden fra den ikke lenge mer-globale herskende vestlige verden mot en ny herskende klasse i Asia.

  SvarSlett
 2. Dette var da abstrakte greier, Trechinsky. Jeg henger ikke med på dette.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Olympiske Kina

Ikke bare er det latterlig å løpe rundt med en fakkel og innbille seg at flammen er den samme hele tiden, særlig i Østen der man skulle tro at enkle buddhistiske sannheter var kjent. Flammen er egentlig aldri den samme. Det er også grotesk å observere knefallet for den nye guden som reiser seg tung, diktatorisk, Big Brothersk og barnslig i øst, som den digre babyen i Chihiro og heksene.

Tenketank bærer frukt: Clemet angriper det frie ord

Vi ser det igjen og igjen. Justisminister Anundsen ville helst slippe å gratulere varslere i Bergenspolitiet med Fritt Ord-prisen. AP og Høyre sprer sine militaristiske styreformer i offentlig sektor. Rektorer sier opp lærere med løse tunger. Uangripelige sjefer skal få ete seg allmektige fra havresekker. Og i dag på Dagsnytt 18 sitter Kristin Clemet og kritiserer Robert Mood for å ha sagt hva han mener. Lytt til det der. Hun er redd vi kan få for mange sånne som Mood. For mange!?