Gå til hovedinnhold

Sannheten om kongens Lindstad-fadese

 

Det var en gang at slottets PR-ansvarlige oppdaget en fortjenestmedalje med årstallet 2012 smeltet inn i sølvet. Den lå på materialrommet halveis skjult under en binderspakke.

Det er for galt, tenkte PR-sjefen, at den ikke blir brukt. Han fortet seg opp på kontoret. Han googlet seg frem til Al Quaida-kommunisten Lindstad, som han syntes så ut som en likans kar.

Det hele gikk så lett, så lett. Kongen satt og slumret foran TVen da PR-sjefen kom bukkende inn og knelte på gulvet foran kongen.

"Deres majestet,"  sa han, "det gjelder en sølvmedalje."

"Jaha, jaha," sa kongen, som famlet etter fjernkontrollen mellom avisene på TV-bordet. Hvor i svarte republikanerhelvete er den dingsen blitt av? tenkte majesteten, som i stedet fant en kulepenn inne blant augustavisene.

Så fikk han øye på PR-sjefen som fortsatt knelte på gulvet. "Men i himmelens navn da mann," mumlet Hans Majestet irritert, "kan du ikke sette deg i en stol?"

Han vinket papirene til seg, la dem oppå avisbunken og signerte. Han klappet på tjenerne som straks kom med to glass konjakk på et gullbrett. Neste dag kunne PR-sjefen bli kvitt den gjenglemte medaljen og var mer enn fornøyd med seg selv.

Snipp snapp snute, så var eventyret ikke ute.

Kilder: Trond Ali og de førte røverne.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Olympiske Kina

Ikke bare er det latterlig å løpe rundt med en fakkel og innbille seg at flammen er den samme hele tiden, særlig i Østen der man skulle tro at enkle buddhistiske sannheter var kjent. Flammen er egentlig aldri den samme. Det er også grotesk å observere knefallet for den nye guden som reiser seg tung, diktatorisk, Big Brothersk og barnslig i øst, som den digre babyen i Chihiro og heksene.

Tenketank bærer frukt: Clemet angriper det frie ord

Vi ser det igjen og igjen. Justisminister Anundsen ville helst slippe å gratulere varslere i Bergenspolitiet med Fritt Ord-prisen. AP og Høyre sprer sine militaristiske styreformer i offentlig sektor. Rektorer sier opp lærere med løse tunger. Uangripelige sjefer skal få ete seg allmektige fra havresekker. Og i dag på Dagsnytt 18 sitter Kristin Clemet og kritiserer Robert Mood for å ha sagt hva han mener. Lytt til det der. Hun er redd vi kan få for mange sånne som Mood. For mange!?