Førkjefest™

I tråd med den liberalistisk-dekadente utviklingen av våre rurale strøk, er det nå på tide å sette det riktige navnet på ett av forfallets mange uttrykk: førkjefesten.

Bernaard rapporterer som alltid interessante ting fra bygde-Norge. Denne gangen handler det om et fenomen som behøver et ord. I tråd med den liberalistisk-dekadente utviklingen av våre rurale strøk, er det nå på tide å sette det riktige navnet på ett av forfallets mange uttrykk: førkjefesten. Dovre skjelver, bygder oppløses, Fanitullen og førkjefester.

Førekjefest™ er ordet som Språkrådet (flere e-poster er allerede sendt om saken) straks bør inkludere i sine offisielle ordlister. De kan klippe og lime dette:

førkjefest – m1, en fest for førkjer
førkjefest
– m1, ein fest for førkjer

Eksempler
Er du alene i kveld? Ja, kjerringa er på førkjefest.
Kva er dette for noko? Det er jo ein førkjefest me har hamna på.

2 kommentarer til «Førkjefest™»

  1. Ordet «førkje» er ingenting å tulle med, det er et godt ord fra dialekter i Gudbrandsdalen som ikke burde gå i glemmeboken. Det betyr rett og slett «jente». Gjerne i kombinasjon med andre ord, f.eks. småførkjer. Når det er snakk om førkjefest, er det gjerne de litt mer voksne det dreier seg om, ikke direkte i form av fest i ordets vanlige betydning, men rett og slett en sammenkomst spesielt for damer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *