Er tjall knall? Bernaard tar hasjis-debatten

Bernaard.iceleaf.net tar Tor-Aksel Busch på ordet og kjører en tjall-debatt.

Og inn på scenen kommer Bernaard, et sjeldent syn. Kledd i en litt for trang dongeri-bukse, og med ei T-skjorte som ikke helt dekker de nederste og hårete deler av magen.

Bernaard. Velkommen til Bernaard-debatt. Vi tar Tor-Aksel Busch på ordet og kjører en tjall-debatt i kveld.

[Applaus]

Bernaard. Og vi har samlet et ekspertpanel og ikke minst hasj-røkeren Arne. Gi Arne en applaus, dere!

[Spredt klapping og latter.]

Bernaard. Min jobb er enkel i kveld, og det er å stille kjernespørsmålet i cannabis-debatten: Er det greit at folk røker en tjall?

Kristenfanatisk allmennlege, KA. Nei hasjis er djevelens lillebror. Det har jeg sett i det kristenfanatiske hjelpearbeidet mitt. Ja, det hjelper å få noen år på nakken.

Arne ler og klør seg på nakken.

UHR. Fra spøk til alvor. Det er ingenting som tilsier at det er høy helserisiko forbundet med cannabis-bruk.

Politimannen. Feil! Feil igjen, fra homsegutt! Jeg har sett mange hasj-narkomane med kjønnssopp!

Bernaard. Ja, men i kveld skal vi ikke debattere det faktum at politifolk flest er verdikonservative og sykemeldte! Og vi skal heller ikke diskutere reglene om kroppsvisitering med soppinspeksjon!

UHR. Kanskje skal vi heller spørre oss om det er et personlig problem for hver enkelt at noen røker tjall?

KA. De lukter vondt og sier merkelige ting.

Politimannen. Ja, og de er jo kriminelle!

KA. Nettopp kriminelle!

Bernaard (åpner enda en Borg). Men er det ikke det som er poenget: at vi kanskje skal slutte å betrakte dem som kriminelle?

Arne (på bergensk). Jåa.

Politimannen. Men det vil jo tynge politiets arbeid. Skal vi, når vi for én gangs skyld ikke er sykemeldte, begynne å fundere på hvem som er kriminelle, og hvem som ikke er det? Har ikke vi andre ting å gjøre, kanskje? som å arrestere kriminelle?

Bernaard. Nettopp. Ja. Vi får sette strek for denne fantastiske debatten om legalisering av hasjis. Jeg vil takke ekspertpanelet vårt og selv trøste meg med å drikke femten flasker Borg og en halv flaske whisky, før jeg, uten å være det minste kriminiell, kommer til å tisse på meg i taxien hjem, mens jeg raller om noe uforståelig sentimentalt skit! Takk også til publikum og Arne.

3 kommentarer til «Er tjall knall? Bernaard tar hasjis-debatten»

  1. Et norsk forskningsprosjekt har fulgt over 1300 respondenter fra de var fjortiser til de ble 27 år gamle. Og ja, det viser seg at de som bruker tjall har økt sannsynlighet for å bli siktet for forbrytelser.

    Funnet skyldes brudd på narkotikalovgivingen – og ikke siktelser for vold, vinning eller annen kriminalitet. Hovedkonklusjonen er altså at hasjisbruk ikke ser ut til å være knyttet til økt kriminalitet utover selve narkotikalovbruddet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *